1 any de Covid, 1 any informant-vos

 

 

Ara fa un any que un enemic invisible, el coronavirus SARS-CoV-2, ens va colpejar per sorpresa. La pandèmia durant aquest període ho ha marcat gairebé tot. L'angoixa i la incertesa han estat eixos centrals sobre els quals han girat les nostres vides des de llavors.

Mai vam sospitar que la globalització era també això. I no ho vam veure venir, no estàvem preparats i hem pagat la nostra supèrbia amb prop de dos milions i mig de morts a tot el món i el col·lapse de les nostres economies. 

Confinament, Immunitat de ramat, Doblegar la corba, PCR, Antígens, Hidroalcohòlic. Aerosols. Càrrega viral. Rastrejadors. Bombolla. Taxa d'incidència... Aquestes paraules que tan ràpidament hem assimilat i incorporat al nostre llenguatge quotidià demostren l'excepcionalitat del moment. Fins i tot algunes, com la nova normalitat, van voler assenyalar el final d’un túnel que hem comprovat és més llarg del que ens volien fer veure amb aquesta expressió.

La incertesa a la que fèiem referència al començament i la profunditat d'aquesta segona i brutal recessió econòmica, la segona des de la de 2008, fa que no siguem capaços de dir-vos quant arribarà la recuperació, o la influència que tindran els canvis tecnològics accelerats en les nostres vides personals i laborals. Mal que voldríem.
Tampoc no sabem quant temps tindrem que continuar fent servir les paraules que ara predominen també en el camp de l’economia; ERTO, teletreball, restricció de l’activitat, subvencions, ajuts, ... 

Però el que sí sabem, i sabíem des del principi, que podem estar al vostre costat mantenint-vos informats i col·laborant amb vosaltres en l’obtenció y aplicació de les mesures econòmiques pal·liatives, insuficients per a molts de vosaltres, que les diferents administracions han anat posant sobre la taula per a fer front a aquesta profunda crisi.

Aquest document que us adrecem de les circulars informatives que hem anat enviant des dels inicis de la pandèmia és un més dels molts resums cronològics que es poden fer del succeït el darrer any, però en aquest cas des d’un dels aspectes que més ens ha afectat en les nostres activitats professionals i econòmiques.

Salut.

August Mayol
Cap Executiu Teugrup Consultors
 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis. Fes clic aquí per més informació. Pots acceptar totes les cookies fent clic
al botó "Acceptar totes" o configurar-les o rebutjar el seu ús des del botó configurar.